Monday, 21 March 2011

10 Perkara Pelik Yang Anda Perlu Tahu - Part 1

Salam and good day guys,


Today I nak share dengan u guys tentang 10 perkara pelik yang anda tidak tahu pasal saya,xdela pelik sangat pun.hahaha,bunyinya macam entry syok sendiri,tapi saje je nak kongsi dengan anda semua.Mungkin anda pun mempunyai pengalaman yang sama macam saya,jom kite share.sharing is caring katanya.and jangan lupa,sharing is sexy jugak.hahahahaha.katanya.let start guys.


1.Tak Boleh Sebut Perkataan Yang Ada Huruf 'R' and 'W'


Rrrr.Grrrrr
Yang ni memang parah,I selalu kene ejek kat mane mane je sebab x leh sebut huruf R ni.Kadang kadang sampai I tension.hahah,pernah skali tu kene denda dengan cikgu aziz (bukan nama sebenar) sebab xleh sebut bendera.Masa tu darjah tiga kot,Bendewa jadinyaaa,hanj.hahaha.

I buat jugak research kat tenet,mmg ada sindrom ni,ia dipanggil rhotaticm.The inability to pronounce the r is called rhotacism, although this can also refer to several other phenomena. The adjectival form is rhotacistic, but I doubt many people would know what you meant if you said something like "my friend's rhotacistic", so I wouldn't use it unless you're prepared to explain the meaning.So now u tahu kan.Dulu masa pakai braces,I susah gile nak sebut perkataan yang ada W,Awi jadi avi .hahah.

So jangan gelakkan kawan2 uol ok,maybe sebab meraka dibesarkan di france or italy kowt.gittuu,walaupun I dibesarkan di Malaysia yang aman dan bersih ini,I don't know why ianya terjadi.maybe sebab isap jari masa kecil.kita semua sama ok.

2.Giler fobia dengan ular


Ophidiophobia - Fear of snake
Omg,omg,ular memang menakutkan,tengah tulis ni pun meremang bulu roma saya.Saya tak tahu kenapa,sejak kecil memang fobia dengan ular.Ni nak kongsi dengan dua cerita pasal ular.

Okay,cerita first,masa nak spm,masa tu kat MRSM Jasin.My mom will call me everyday masa SPM,so petang tu,mak tengah kol,saya otw from hostel nak ke kelas,study petang petang,mcm biasa pegi lambat skit,otw nak pegi tu,tengah on the phone ni,nampak ular kt blok hostel lain,ular tedung kot,ish meremang kat bulu kaki nakk citer ni.

So I letak je phone tanpa berkata apa apa,terus menjerit panggil gadafi n kawan2 lain.Dierang datang and baling batu kt ular tu.so I pun xnak tunjuk I takut I baling jugak btu sampai ular tu mati.then si gadafi ni amik ular tu nak tanam,dengan darah bagai,tapi ingt ke dia amik je,rupanye dier buat buat nak kejar saya.shittt.

Ting tong,dengan sepenuh tenaga dan secepat I dah berlari lintang pukang dah jauh giler dikejar oleh gadafi,namun x berjaya.abis semua org yang berada kt kelas2 lain terkejut.aduh.malunyaaa.hahaha.

Citer yang kedua masa kt UNITEN,zaki and eddy yang takotkan I,zaki takot lipas,eddy la takot binatang yang melekat tu,kumbang tahi ek,memang banyak lah kat uniten tu,almaklumlah,kampus zoo katakan,opss salah,kampus urban.

Ok,masa tu otw balik dari kelas petang,zaki n eddy lalu jalan nak balik apartmen,so dekat nak sampai dah ni,ternampak ular mati,apa lagi dierng berhenti kat tepi jalan and nak amik ular itu,

Ting tong,tanpa disedari I dah bukak pintu kereta and lari memecut ke arah taman permainan,memang jauh lah,dari simpang hospital ke situ.then I menyorok kt situ.sampai je kat situ,I ingt dierng dah x kejar,rupa rupanya dierng kejar lagi,shit,sanggup dierang parking kete and kejar I jauh jauh.

So I lari lagi sampai masjid,sampai abang2 n pakcik2 kat taman perumahan tu ingat I pencuri sebb berlari dan dikejar ala scene drama roda roda kota raya dah,so I kol bbf perempuan I,faz,aisyah,kie,dierang dtg amik kami kt masjid.

So eddy n zaki dpt tangkap I,dierng bwk semua berhimpit naik keter,ingt ke nak hantar balik,tapi dierang hantar kat kereta zaki which is tempat ular,apa lagi naik histeria la I .terus menjerit n menagis,nasib baik sempat melepaskan diri and lari balik asrama,x sia sia selalu naik gunung,hahah,eddy n zaki z dpt kejar.yeah.

Tu la citernya,ular memang dodol la.takoott.jangan harap aku nak pegang ko ular.korang jangan sebarkan lak video I histeria ular tu.hahah.


3.Cepat terharu and menangis tgk apa jua cerita.


Congrate dato nicol. sob sob sob
I memang cepat terharu and bergenang air mata kalo tgk mende mende yang hebat.contohnya,tengok kejayaan orang lain,tengok malaysia dpt pingat,tengok orang susah berjaya,tengok orang sedang bernikah.

Memang touching kan,I pun pelik,kadang kadang I tengok ana rafaeli menang juara lagu,I lak yang sebak.wahh,feeling lebey namanya tu.Kalo tengok orang sedang bernikah,then after nikah tu,memang terharu babe.walaupun tengok kat tv.hahah.

Kadang kadang tgk majalah tiga yang cerita kejayaan orang pun I boleh sebak,Tengok amalina dapat berbelas A pun rase sebak.Tgk orang menang drag queen pun rasa sebab.entahlah,maybe sbb I touching and terlalu menyelami situasi kot.hahahhah

4.Kuat makan apabila tension



Mcd Delivery 2am
Wah wah wah,I rase ramai kot yang mcm I,bile tension je,amik ko,abis dua periuk nasi.I x tahu la kenapa,bila I tension je I makan byk sgt,bile happy rase x makan byk sgt,menipu la nak ckp x makan lansung,Xkan lah badan jadi sexy mamcni.hjahahaah.

Kalo sedih kul 2 pagi,kul 2 pagi lah I pegi dapur sian ikan buat sweet sour.kalo kat rumah la.memang
heaven la makan pagi pagi buta ni.hahaha.macamana nak diett niiii??sigh

5.Internet dan hidupku


besarnyaa
Saya memang addicted to internet sampai my aunt ckp I ni hamba laptop.I x tahu la kenapa,zaman zaman xde unlimited internet dulu saya pernah guna dial up tu sampai bil 700 ratus sebulan.Abis kene marah dengan mak,now zaman dah maju,nasib baik ada smartphone and broadband.

I dulu guna lg viewty,memang just for internet je,I memang suka membaca,x kisahlah apa sahaja.semua saya akan baca.so asyik cepat je abis bateri phone tu,hahah,kalo dah abis bateri kat luar,memanglah mood saya akan down serta merta.hehe,ni guna bb pun asyik abis bateri je,sib baik leh charge dalam kete.hahah

I pernah masa kt uniten,special sem memang ramai yang balik time weekend,so I x blik,I online je 48 hour,just tido skejap skejap.mmg syok la update blog lama.hahah.

Okeyh,dah letih plak jariku mengedix guna bb ni,nantila saya update lima lgi.tungguuuuuu.

Ps: marilah kita mendoakan keselamatan rakyat libya dan umat manusia di selurh dunia.amin

Love,

Affy Ronan

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

2 comments:

.:: Miu Miu ::. said...

haaa.. miu pun takut kat ular. iee geli.

Affy Ronan Affandy said...

yup miu miu,ular sgt mengelikann,my fear factor.aduhhhh